Za každou fotografiou sa skrýva
jedinečný príbeh
Mar292017
fotoobraz

Fotoobraz od Saal Digital

 

Tlač fotografií alebo iných fotografických produktov ostáva dosť často na poslednom mieste. Fotkami sa pochválime na sociálnych sieťach, ukážeme na mobile svojim známym a potom zostanú už len “ležať” na disku. Ja osobne si však fotografie v ich výslednej, teda fyzickej podobe pozriem veľmi rád. Pravidelne si objednávam zväčšeniny a sem-tam aj nejakú fotoknihu alebo obraz.

 

V poslednej dobe som na facebooku často zahliadol recenziu spolu s odkazom na promo akciu s názvom Fotoobraz za recenziu od Saal Digital CZ. Firma pre mňa dovtedy neznáma, no prečo by som niečo takéto nevyskúšal? Stačí len blog alebo facebook stránka, prípadne instagram, kde po obdržaní obrazu napíšete úprimnú recenziu. Vyplnil som teda formulár, odoslal ho, mysliac si, že na posúdenie si počkám určite aspoň nejaké 2 dni. Príjemne ma prekvapilo, že neprešli ani 2 hodiny a ja som už dostal spätný mail s kupónom v hodnote 1400 Kč. To je suma za ktorú už vyjde fotoobraz celkom slušných rozmerov. Na výber sú rôzne materiály a je len na vás, či si zvolíte už asi všetkým známe plátno, alebo napríklad GalleryPrint na akrylátové sklo. Keďže mám veľmi dobrú skúsenosť s hliníkovou doskou, rozhodol som sa pre Alu-Dibond.

 

Alu-Dibond od Saal Digital

 

Stránka je veľmi jednoduchá a prehľadná. Objednať si môžete priamo na webe alebo pomocou programu, ktorý si stiahnete. Veľmi sa mi páči „Sekcia pre profesionálov“, kde nájdete potrebné veľkosti súborov a k nim aj predlohy v PSD a ID. Samozrejme, musím spomenúť aj farebné profily, ktoré sú dostupné pre každý materiál.

 

Sekcia pre profesionálov

 

Osobne vždy, keď sa dá, preferujem možnosť objednania priamo v prehliadači. Všetko som si teda pripravil v PS, nahral a potvrdil objednávku. Platbu je možné vykonať len pomocou platobnej karty alebo PayPal účtu, dobierka nie je v ponuke. Myslím, že to ale nemožno považovať za prekážku, pokiaľ sa jedná o zákazníka so serióznym záujmom. Objednávka bola vybavená v rekordnom čase (2 dni). Doručenie trošku zdržal víkend, no to, samozrejme, nikomu nevyčítam. Zásielka sa dá sledovať a o jej ceste z Nemecka a aktuálnej polohe máte prehľad. Obraz dorazil ozaj poctivo zabalený a obal podľahol len mojej nedočkavosti.  :)

Sýte farby a zachované aj tie najmenšie detaily

 

Saal Digital CZ som vôbec nepoznal a možnosť overiť ich kvalitu bola pre mňa zaujímavá. Naschvál som si preto vybral motív s tmavými miestami, kde sa dá ľahko preveriť kvalita tlače. Tiene zvyknú stratiť detaily a zlejú sa do úplne čiernej. Takisto častým problémom je posun/desaturácia farieb. V tomto prípade to ale bolo úplne inak. Po rozbalení som sa pozeral na obraz, ktorého kvalita bola nad moje očakávania. Vďaka tlači na hliníkovú dosku vynikla ostrosť. Verné farby, ktoré som docielil pomocou farebného profilu, dodali obrazu skutočnú hodnotu a perfektná tlač zase vykreslila aj tie najtmavšie miesta.
Na záver by som sa rád poďakoval Saal Digital CZ za takúto možnosť. Zároveň môžem povedať, že získali nového zákazníka, ktorý bude veľmi rád využívať ich prvotriedne služby.

 

Alu-Dibond od Saal Digital
fotoobraz
recenzia
alu-dibond
foto na hliníkovej doske
fotografia
obraz
saal digital
tlač